2018-ban is köszönthetünk magyar fellépőt az Athéni Dzsessz Fesztivál előadóinak sorában. A Borbély Mihály Quartet  2018. június 10-én 21.00-kor ad koncertet az athéni Technopolisban megrendezett fesztiválon, amelyre minden kedves honfitársunkat és zeneszerető érdeklődőt örömmel várunk.

Borbély Mihály – szaxofon, tárogató, klarinét, basszusklarinét, furulyák

Tálas Áron – zongora

Horváth Balázs – bőgő

G.Szabó Hunor – dob

A zenekar az ezredforduló táján alakult a nép- és világzene, a dzsessz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, Artisjus, eMeRTON, Lovagkereszt, Szabó Gábor és Liszt-díjas, a Vujicsics együttes tagjaként pedig Kossuth-díjat is elnyert Borbély Mihály vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával. Improvizatív zenéjüket a dzsessz különböző irányzatainak, valamint a Kárpát-medence és a Balkán népzenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusokkal, illetve kortárs zenei elemekkel. Hazai és európai koncertjeik mellett kétszer is nagy sikerrel szerepeltek Mexikóban. 2004-ben eMeRTon díjat kaptak „Az év jazz együttese“-ként.

Első albumuk (Meselia Hill) a rangos hazai szaklap, a Gramofon kritikusi szavazásán lnyerte „Az év magyar jazzlemeze“ díjat.  Következő, Hommage á Kodály című albumuk szintén pozitív fogadtatásra talált mind a szakma, mind a közönség körében. Harmadik lemezükön (Hungarian Jazz Rhapsody, 2014) magyar dzsessz- és slágerszerzők darabjait dolgozták fel. A közelmúltban jelent meg legújabb kiadványuk („Gyere hozzám estére“) a BMC gondozásában, csakúgy mint az előző három.

Nagykövetségünk szeretettel várja a kvartettet Athénban!