29 Mar

A Magyar Nemzeti Kereskedőházat (MNKH) képviselő ALX Greece Kft. - Nagykövetségünk közreműködésével - 2017. március 28-án nagyszabású, bankett jellegű magyar ételbemutatót szervezett Athénban egy elegáns belvárosi étteremben. A szakmai rendezvényt Haupt Erik nagykövet és Spiros Vossos, az ALX Greece ügyvezető igazgatója nyitotta meg, Jónás Csaba külgazdasági szakdiplomata pedig a magyarországi üzleti lehetőségekről tartott előadást. Az igen kellemes közegben megrendezett és kitűnő hangulatú eseményen mintegy nyolcvan élelmiszer és ital importőr, disztribútor, élelmiszerlánc-képviselő, gasztronómiai újságíró, séf és sommelier vett részt.

Az ínycsiklandó magyar ízeket nem nélkülöző, de azokat helyenként izgalmas megoldásokkal ötvöző ételkölteményeket Vorák Mihály Cipruson élő magyar séf, Nagykövetségünk korábbi munkatársa készítette el. Az eseményen több magyar bor is felszolgálásra került, amelyekről - csakúgy mint a felszolgált fogásokról - Vorák Mihály görög nyelven nyújtott igen informatív és szórakoztató tájékoztatást.

Nagykövetségünk nagyban törekszik és őszintén bízik abban, hogy a Foodexpo élelmiszeripari szakkiállításon való részvétel és a magyar ételkóstolóhoz hasonló szinvonalas rendezvények a közeljövőben komoly lendületet adnak a magyar élelmiszerexportnak, nem csak termékféleségekben, hanem mennyiségben és értékben is.