19 Mar

2017-ben is megrendezésre került Athénban az igen szinvonalas FoodExpo nemzetközi élelmiszeripari szakkiállítás, amelynek negyvenötezer négyzetméteres területén idén ezerkétszáz kiállító, továbbá kétezerötszág importőr vett részt hatvannégy országból.

Nagykövetségünk közreműködésével és a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH), illetve görögországi képviselője, az ALX Greece szervezésében a kiállításon harmincöt magyar élelmiszergyártó és borászati cég is részt vett egy impozáns, ötven négyzetméteres nemzeti standon. A Marathon-Foods és a Bonbonier vállalatok ügyvezető igazgatói, valamint a Sole-Mizo export igazgatója személyesen is részt vettek a kiállításon. Az érdeklődőket a három cég képviselője, az MNKH projekt igazgatója és referense, az ALX két vezetője és asszisztense tájékoztatta a magyar termékekről, illetve a magyar élelmiszeriparról. Egy görög séf kóstolókat készített a kiállított termékekből.

Haupt Erik nagykövet és Jónás Csaba külgazdasági attasé március 18-án részt vettek a szakkiállítás megnyitóján. Nagykövet úr a magyar standnál két interjút is adott helyi lapoknak, illetve televízió csatornának. 

A sikeres magyar részvételen ismét felbuzdulva Nagykövetségünk továbbra is javasolja a magyar vállalatok számára a görög szakkiállításokon való részvételt.