Hírek

Ciprusra látogatott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2017. május 19-én az Európa Tanács (ET) Miniszteri Bizottságának soros elnökségét betöltő Ciprusra látogatott, ahol részt vett az ET külügyminiszteri ülésén és Nicos Anastasiades ciprusi köztársasági elnökkel is megbeszélést folytatott az elnöki palotában.
Tovább

A Lukács Miklós Trió – Cimbiózis fellépése az Athéni Dzsessz Fesztiválon

A korábbi évek jó szokását követve idén ismét magyar fellépő gazdagítja az Athéni Dzsessz Fesztivál előadóinak sorát. A Lukács Miklós Trió - Cimbiózis május 27-én ad koncertet az athéni Technopolisban megrendezett fesztiválon, amelyre minden kedves honfitársunkat és zeneszerető érdeklődőt örömmel várunk.
Tovább

Széchenyi kiállítás a krétai Chaniában

Nagykövetségünk Kréta szigetén is megszervezte a gróf Széchenyi István görögországi utazásait bemutató emlékkiállítást, amelynek ünnepélyes megnyitójára 2017. május 3-án került sor Chania városában, a Mediterrán Építészeti Központ műemlék épületében.
Tovább

Hungarológiai, magyarságismereti és műfordítói ösztöndíjak a 2017/2018-as tanévre

Örömmel értesítjük a diaszpórában élő magyar honfitársainkat és a külföldi érdeklődőket is, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium meghirdette a 2017/2018-as tanévre szóló hungarológiai, magyarságismereti és műfordítói ösztöndíj pályázatokat.
Tovább

Magyar filmek vetítése a PCCE filmfesztiválon Thesszalonikiben

A Közép-európai Kulturális Platform (PCCE) cseh elnöksége által 2017. május 11. és 15. között Thesszalonikiben megrendezendő filmfesztiválon két magyar film is bemutatásra kerül a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint Nagykövetségünk közreműködésével.
Tovább