Hírek

Meghívó Nemzetközi Kodály Szemináriumra

Nagykövetségünk szeretettel meghívja az érdeklődőket a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézete, az athéni Kodály Intézet, valamint Nagykövetségünk együttműködésével megrendezett Nemzetközi Kodály Szemináriumra november 25-26-án.
Tovább

Kodály zenei programok Athénban és Szalonikiben

Kodály Zoltán születésének 135. és halálának 50. évfordulója alkalmából Nagykövetségünk szervezésében és a Külgazdasági és Külügyminisztérium, illetve az athéni Kodály Intézet közreműködésével Kodály műveire épülő magyar zenei programokra kerül sor Athénban (dec. 3.) és Szalonikiben (nov. 27.).
Tovább

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye a görögországi esőzésekről és áradásokról

A Külgazdasági és Külügyminisztérium megrendülve értesült a Görögországot sújtó heves esőzésekről és áradásokról.
Tovább

Az athéni Kodály Konzervatórium gyermekkórusa és a kecskeméti Ars Nova Énekegyüttes fellépése a „Trovadouroi” Nemzetközi Kórusfesztiválon

Az athéni Kodály Konzervatórium gyermekkórusa és a kecskeméti Ars Nova Énekegyüttes november 18-19-én lép fel a Kifisiai Városházán
Tovább

Dr. Markó György "Hellasztól a Práter utcáig" című könyvének bemutatója Athénban

Az 1956-os megemlékezések keretében az Athéni Hadtörténeti Múzeumban került sor dr. Markó György történész, nyugalmazott ezredes "Hellasztól a Práter utcáig" című könyvének bemutatójára.
Tovább