Honfitársaink figyelmébe ajánljuk a 19. alkalommal megrendezésre kerülő Athéni Technopolis Jazz Fesztivált, ahol 2019-ben is szerepel magyar zenekar. Nagykövetségünk közreműködésével 2019. május 28-án 23.00-kor lép fel a Gáspár Károly Trió, Pocsai Krisztina szólistával kiegészülve. A belépés díjtalan a Fesztivál teljes programja a következő linken érhető el: https://www.technopolisjazzfestival.com/index.php/festival-jazz-2019/schedule/item/1116-deuteth-mera-28-maiou-2019

Helyszín: 100, Pireos str. Gazi — 118 54 Athens, Greece www.technopolis-athens.com

Gáspár Károly zongorista a hazai jazz élet egyik meghatározó szereplője. Sokrétű zenei tevékenysége mellett a Karc FM szerkesztő-műsorvezetője, a JazzMa.hu kritikai rovatvezetője, és a Magyar Jazz Szövetség vezetőségi tagja. Triójával saját kompozíciókat és jazz standard-eket egyaránt műsoron tartanak. Zenéjükre jellemző, hogy friss és előremutató, romantikus és esztetizáló, ugyan akkor tiszteletben tartja a mainstream jazz hagyományait. A hármasban Gáspár Károly partnerei: Horváth Balázs bőgős, és Varga Bendegúz dobos. 2017. februárjában jelent meg a trió első albuma, „The Outsider” címmel, a Hunnia Records gondozásában. A korongon nyolc Gáspár kompozíció mellett, egy Horváth Jenő dal, a „Ma este nem gondoltam rád” feldolgozása hallható. Ugyan ebben az évben a JazzMa.hu olvasói szavazatai alapján „Az év lemeze”-díjat nyerte el a „The Outsider”.  2019-ben pedig Fonogram-díjra jelölték. 2019. márciusában, a Tom-Tom Records kiadásában látott napvilágot a Gáspár Károly Trió második albuma, „Salvation” („Megváltás”) címmel.

Pianist KÁROLY GÁSPÁR is one of the major figures on the Hungarian jazz scenes. He has played with everyone who is anyone in this country. His trio plays a mixture of standards and original tunes, Their music is fresh, forward-looking, romantic and aesthetic while respectful of its mainstream roots. Károly is partnered by bassist BALÁZS HORVÁTH and drummer BENDEGÚZ VARGA. Their album, Outsider was released in February 2017. In same year it was voted „Album of the Year” by the readers of Hungary’s online jazz magazine, JAZZMA.