3 Jun

2017. május 31. és június 6. között nyolcadik alkalommal került megrendezésre Ioanninában a Photometria nemzetközi fotóművész fesztivál, amelyre a fesztivál története során először magyar művészek is meghívást kaptak.

Nagykövetségünk közreműködésével és a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával a tizennégy magyar fotóművészből álló RANDOM kortárs művészeti csoport kapott lehetőséget alkotásaik bemutatására. A kiállítás anyaga Diósi Máté, Lázár Emese Alexandra, Kaulics Viola, Kolozsi Bea, Martinkó Márk, Mészáros László, Mucsy Szilvia, Polgár András, Pataki Ági, Sioreti Gábor, Somogyvári Kata, Sprenc Balázs, Urbán Ádám és Vedres Ági fotóiból került összeállításra.

A nagy érdeklődéssel kísért, jelentős városi kulturális eseménynek számító megnyitóünnepségre 2017. június 3-án került sor, amelyen a kulturális ügyekért felelős alpolgármester és Haupt Erik nagykövet mondott beszédet, a Random csoport nevében pedig Mucsy Szilvia köszöntötte a látogatókat. Azon túl, hogy a kiállítás rendkívül népszerű, további sikereket is elkönyvelhet a magyar fotóművészeti csoport Ioanninában, mivel a helyszínen további meghívást kaptak egy franciaországi (Toulouse) és egy spanyolországi (Valencia) fotóművészeti kiállításra.

Szívből gratulálunk a magyar fotóművészeknek!

További képek a fénykép galériában!