24 May

Nagykövetségünk szervezésében május 24-én Nicosiában adott nagy sikerű gitárkoncertet a Notis Georgiou magyar-ciprusi zeneszerző, gitárművész, karmester és Susan Marku gitárművész alkotta Dodecachordon gitárduó. 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával, illetve Nagykövetségünk és Costakis Loizou nicosiai tiszteletbeli konzulunk védnökségével megrendezett koncert helyszínéül a Nicosiai városháza egyik kulturális központja, a velencei stílusban épült gyönyörű Famagusta Gate szolgált. A teltházas és rendkívül színvonalas koncertet megelőzően Haupt Erik nagykövet köszöntötte a megjelent nagyköveteket és a diplomáciai testület képviselőit, a ciprusi Külügyminisztérium vezető tisztségviselőit, a meghívott üzletembereket és természetesen nem utolsó sorban a Cipruson élő honfitársainkat. Külön örömünkre szolgált, hogy vendégeink között köszönthettük a magyar Országgyűlés magyar-ciprusi baráti tagozatának Cipruson hivatalos látogatáson tartózkodó delegációját és a tagozat ciprusi partnereit.

Notis Georgiou nemzetközileg elismert zeneszerző, szólista és a magyar Állami Operaház karmestere, partnerével számos hazai és nemzetközi elismerés birtokosai.