Tisztelt Ügyfeleink!

Görögországi utazásaikhoz a következő honlapon találnak hasznos tanácsokat: Görögország.

Amennyiben bajba kerülne Görögországban, illetve amennyiben a magyar állampolgárokat megillető konzuli védelemről szeretne bővebb tájékoztatást kapni, úgy a következő honlap tanulmányozását javasoljuk: Az állampolgárok konzuli védelme.

Regisztráció konzuli védelemre - külföldi utazása előtt javasoljuk, hogy regisztráljon a Konzuli Szolgálatnál, így szükség esetén könnyebben fel tudjuk venni Önnel, vagy hozzátartozóival a kapcsolatot.

Egyszerűsített honosítással kapcsolatos információkért kérjük olvassa el a következő tájékoztatót: TÁJÉKOZTATÓ

A konzulnál igényelhető szolgáltatásokról (útlevél, anyakönyvezés, hitelesítés, fordítás, stb.) a következő honlap nyújt tájékoztatást: Ügyintézés a konzulnál

Amennyiben orvosi ellátásra szorulna nyaralása során, úgy a következő honlapon tud tájékozódni az orvosilag szükségesnek ítélt szolgáltatások igénybevételét lehetővé tevő Európai Egészségbiztosítási Kártyáról.

Tájékoztatás a konzuli költségekről: Konzuli díjak (Görögországra a "Magyarországgal nem szomszédos európai ország" c. díjtáblázat vonatkozik). 

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy 2019. január 1-jétől a konzuli díjak kifizetése kizárólag bankkártyával (a konzuli hivatalban), vagy bankszámlára történő befizetéssel/átutalással történhet. Nagykövetségünk bankszámla száma a következő:

Embassy of Hungary, Athens

IBAN: GR2001401190119002002020712 (Alpha Bank)

BIC: CRBAGRAA