Hírek

Apply now for the Future Leaders Program

The Hungarian Institute of International Affairs (HIIA) is launching a call for applications for its Future Leaders Program for young researchers and recent graduates in international relations, from Hungary and abroad. The fellowship, which is conducted in English, will run from October 1, 2024, through January 31, 2025 (in person through late December and online in the final month).
Tovább

2024 július 1-jétől Magyarország tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét

2024 július 1-jétől december 31-ig Magyarország tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét. Athénban az elnökségi „stafétabotot” Sándor Zsolt nagykövet úr vette át belga partnerétől, akik az első félévben látták el az elnökségi teendőket.

Magyarország elnökségi programjáról az alábbi honlapon tudnak tájékozódni: https://hungarian-presidency.consilium.europa.eu/hu/

Tovább

A Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozó intézmény Középiskolás Programjának tanulmányútja Athénban

A Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozó intézmény Középiskolás Programjának kiválasztott diákjai 2024. május 31. és június 6. között tanulmányúton jártak Athénban. Az egyhetes szakmai kirándulás tematikája az európai civilizáció alapjai, a demokrácia, a retorika, a filozófia és a mitológia köré rendeződött.

A tanulmányút keretében a diákok meglátogatták Nagykövetségünket is, ahol szakmai beszélgetés keretében megismerkedhettek a nagykövetségen zajló munka és a diplomata hivatás alapjaival.  

 

Tovább

Pánhellén Speciális OlimpiaI Játékok Loutrakiban

Az optimizmus, fair play és az inklúzió üzenetét közvetítette a május 24. és 29. között megrendezett nemzetközi verseny, a Pánhellén Speciális Olimpia Loutraki 2024 Games, amelyen a magyarok is képviseltették magukat.

Tovább

Karosi Júlia Quartet koncert az Athéni Jazz Fesztiválon

Az idei évben magyar fellépőként a Karosi Júlia quartet ad koncertet a 23. Athéni Jazz Fesztiválon,  2024. május 29-én, 21 órai kezdettel. 

A Fesztivál teljes programja itt érhető el: https://athensjazz.gr/en/line-up-demo/

Tovább