Hírek

A Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozó intézmény Középiskolás Programjának tanulmányútja Athénban

A Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozó intézmény Középiskolás Programjának kiválasztott diákjai 2024. május 31. és június 6. között tanulmányúton jártak Athénban. Az egyhetes szakmai kirándulás tematikája az európai civilizáció alapjai, a demokrácia, a retorika, a filozófia és a mitológia köré rendeződött.

A tanulmányút keretében a diákok meglátogatták Nagykövetségünket is, ahol szakmai beszélgetés keretében megismerkedhettek a nagykövetségen zajló munka és a diplomata hivatás alapjaival.  

 

Tovább

Pánhellén Speciális OlimpiaI Játékok Loutrakiban

Az optimizmus, fair play és az inklúzió üzenetét közvetítette a május 24. és 29. között megrendezett nemzetközi verseny, a Pánhellén Speciális Olimpia Loutraki 2024 Games, amelyen a magyarok is képviseltették magukat.

Tovább

Karosi Júlia Quartet koncert az Athéni Jazz Fesztiválon

Az idei évben magyar fellépőként a Karosi Júlia quartet ad koncertet a 23. Athéni Jazz Fesztiválon,  2024. május 29-én, 21 órai kezdettel. 

A Fesztivál teljes programja itt érhető el: https://athensjazz.gr/en/line-up-demo/

Tovább

A Nemzeti Befektetési Ügynökség online megvalósuló karrier networking eseménye

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (továbbiakban: HIPA) 2024. április 18-án első alkalommal szervez teljesen online formában megvalósuló karrier networking eseményt. Az esemény fő célja, hogy a résztvevők számára bemutassuk a magyarországi karrier-lehetőségeket, és a megjelenő cégeken keresztül a különböző szektorokról egy általános képet nyújtsunk az érdeklődőknek. A Fórum a résztvevők számára egy kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a kiállító vállalatoktól gyakornoki-, vagy akár állásajánlatot kapjanak.
Tovább

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet Diplomataképző Programjára

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet – a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára – Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg.
Tovább