5 May

A korábbi évek jó szokását követve idén ismét magyar fellépő gazdagítja az Athéni Dzsessz Fesztivál előadóinak sorát. A Lukács Miklós Trió - Cimbiózis 2017. május 27-én ad koncertet az athéni Technopolisban megrendezett fesztiválon, amelyre minden kedves honfitársunkat és zeneszerető érdeklődőt örömmel várunk.

A Lukács Miklós Trió - Cimbiózis egy egészen új formáció, tagjai (Lukács Miklós - cimbalom, Baló István - dob, Orbán György - nagybőgő) azonban régóta működnek együtt, így emberileg és zeneileg is tartalmat kap első projektjük - Lukács Miklóstól eredő - elnevezése: Cimbiózis. Lukács Miklós cimbalomművész egy korábbi interjúban a következőképpen fogalmazott: „(...) Úgy komponáltam erre a trióra, hogy kamarazene-szerűen szólaljunk meg, ahol minden zenész egyforma súllyal van jelen. Ezért is választottam névnek a Lukács Miklós Trió – Cimbiózist, mert a köztünk lévő szimbiózis kulcsfontosságú. Nem teljes kompozíciókat, hanem irányokat írok meg. Nagyjából húszperces számok lesznek a koncerteken, amik két vagy három részre tagolhatók. A két fő szakasz a “prologue” és az “act”, és az actot is megelőzheti egy rész. Ez a zenei szövet teret enged a szabad játéknak, annak ellenére, hogy vannak kifejezetten kötött, a kortárs klasszikus zenére emlékeztető részei is (...)" 

A trió várva várt első lemeze, a Cimbiózis, 2014. március elsején jelent meg a Fono Records kiadónál. Szintén a Fonó adta ki a Lukács Miklós Trió - Cimbiózis: Budapest anzix című második lemezét, amely 2015-ben jelent meg.

Nagykövetségünk szeretettel várja a triót Athénban!

A május 23-28 között megrendezésre kerülő "17th Athens Jazz Festival" programja a következő: