16 Jan

2018. január 16-án ünnepélyes keretek között magyar állampolgársági esküt tett Haupt Erik nagykövet előtt Szakulisz Nikolaosz úr, Puskás Ferenc egykori tolmácsa, segítője és barátja.

Szakulisz Nikolaosz 1948-ban - a görög polgárháború idején - gyermekként került Magyarországra, általános és középiskolai tanulmányait ott végezte. Aktívan részt vett az 1956-os forradalomban, Csongrádon a városi Nemzeti Tanács tagja volt, segélyszállítmányokat szervezett és szállított a budapesti lakosságnak. A forradalom leverése után visszatért Görögországba, ahol a mai napig is él. Görögországba történt visszatérését követően sem szakította meg a kapcsolatát Magyarországgal. Az elmúlt évtizedekben tizenhat világhírű magyar edző, többek között Puskás Ferenc közvetlen munkatársa, tolmácsa volt. Szakulisz úr kezdeményezte Puskás Ferenc életművének és szellemiségének ápolását Görögországban.

Szakulisz Nikolaosz családja körében tette le az állampolgársági esküt, amelyet követően átvette a honosítási okiratot is.

Szívből gratulálunk új honfitársunknak!

(További képek a galériában)