Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy konzuli ügyintézésre a (+357) 22 3833 02-es és a (+357) 22 3833 03-as telefonszámokon, vagy a consulate.nic[at]mfa.gov.hu; és a krisztina.lakos[at]mfa.gov.hu email címeken tudnak időpontot foglalni. Ügyfeleinket hétfőn és szerdán 10.00-14.00 óráig várjuk az Irodában, telefonon vagy e-mailen történő előzetes időpontfoglalás alapján. Az időpontfoglalás során kérjük a konzuli ügy megjelölését is. A schengeni vízumokkal kapcsolatos ügyeket továbbra is a Szlovák Nagykövetség intézi.

 

Az Iroda elnevezése és elérhetősége a következő:
Magyarország Athéni Nagykövetsége Diplomáciai Irodája, Nicosia
1061 Nicosia 54, Digeni Akrita, 1.emelet 104.
 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium által üzemeltetett konzuli tájékoztatási és vészhelyzeti ügyeleti telefonvonal a +36 80 368 036-as telefonszámon érhető el, illetve WhatsApp-on a +36 30 363 6111, Viber-en pedig a +36 30 363 6555 telefonszámok használhatók, elsősorban szöveges üzenetek küldésére. Kérjük vegyék figyelembe, hogy a három hívószám munkaidőn túli, vészhelyzeti ügyeleti szám, kizárólag magyar állampolgárok konzuli ügyeinek intézésére.

Ciprusi utazásaikhoz a következő honlapon találnak hasznos tanácsokat: Ciprus.

Amennyiben bajba kerülne Cipruson, illetve amennyiben a magyar állampolgárokat megillető konzuli védelemről szeretne bővebb tájékoztatást kapni, úgy a következő honlap tanulmányozását javasoljuk: Az állampolgárok konzuli védelme.

Regisztráció konzuli védelemre - külföldi utazása előtt javasoljuk, hogy regisztráljon a Konzuli Szolgálatnál, így szükség esetén könnyebben fel tudjuk venni Önnel, vagy hozzátartozóival a kapcsolatot.

Egyszerűsített honosítással kapcsolatos információkért kérjük olvassa el a következő tájékoztatót: TÁJÉKOZTATÓ

A konzulnál igényelhető szolgáltatásokról (útlevél, anyakönyvezés, hitelesítés, fordítás, stb.): Ügyintézés a konzulnál

Amennyiben orvosi ellátásra szorulna nyaralása során, úgy a következő honlapon tud tájékozódni az orvosilag szükségesnek ítélt szolgáltatások igénybevételét lehetővé tevő Európai Egészségbiztosítási Kártyáról.

Tájékoztatás a konzuli költségekről: Konzuli díjak (Ciprusra a "Magyarországgal nem szomszédos európai ország" c. díjtáblázat vonatkozik).

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy 2019. január 1-jétől a konzuli díjak kifizetése kizárólag bankszámlára történő befizetéssel/átutalással történhet. Irodánk bankszámla száma a következő:

Embassy of Hungary in Athens

IBAN: CY85002001950000357030723258

SWIFT és BIC kód: Bank of Cyprus Public Company Ltd. BCYPCY2N

 

A nyitva tartással kapcsolatos esetleges változásokat honlapunkon, illetve telefonos üzenetrögzítőn jelezzük.