Hírek

Kiállítás az athéni Nemzeti Történeti Múzeumban gróf Széchenyi István görögországi utazásairól

Nagykövetségünk 2017. február 2-án előadásokkal, tárlatvezetéssel és fogadással egybekötött ünnepélyes rendezvényen nyitotta meg a gróf Széchenyi István görögországi utazásait bemutató kiállítást az athéni Nemzeti Történeti Múzeumban.
Tovább

Till Attila „Tiszta Szívvel” című filmje megnyerte az 57. Thesszaloniki Nemzetközi Filmfesztivál fődíját

Till Attila Oscar díjra is jelölt „Tiszta szívvel” című filmje hatalmas sikert aratott november 13-án az 57. Thesszaloniki Nemzetközi Filmfesztiválon.
Tovább

A Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 – „A víz összeköt”

Az Áder János köztársasági elnök fővédnökségével és Magyarország Kormánya által a Víz Világtanáccsal együttműködésben megrendezésre kerülő „Budapesti Víz Világtalálkozó 2016” azt kívánja elősegíteni, hogy újabb XXI. századi konfliktusok és globális kockázatok helyett a víz az együttműködés, a béke és fejlődés forrása legyen a világ minden fenntartható fejlődésben érdekelt országa számára. Ennek érdekében az esemény résztvevői a „Budapesti Nyilatkozat 2016” megvitatásával és elfogadásával teszik le megoldási javaslataikat a releváns nemzetközi fórumok számára. Az eseményre, a hozzá kapcsolódó tematikus fórumokra és expóra 2016. november 28-30. között kerül sor Budapesten a Millenáris Parkban.
Tovább

Tájékoztatás a választási névjegyzékbe történő felvételről a magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar választópolgárok számára

2014-től kezdve a magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar választópolgárok is szavazhatnak az országgyűlési választásokon és az országos népszavazásokon. Amennyiben Ön még nem kérte névjegyzékbe vételét, ugyanakkor fontosnak tartja, hogy a következő országgyűlési választásokon és népszavazáson részt vegyen Magyarország és a magyar nemzet jövőjének alakításában, kérelmét benyújthatja elektronikus formában a Nemzeti Választási Iroda honlapján, vagy a www.magyarorszag.hu honlapon a választásokat megelőző 15. napig. Az oldalon letölthető nyomtatvány és válaszboríték felhasználásával lehetősége van postai úton is eljuttatni kérelmét a Nemzeti Választási Irodához.
Tovább

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint koncertje az Athéni Dzsessz Fesztiválon

2016. május 25-29. között tizenhatodik alkalommal került megrendezésre az Athéni Dzsessz Fesztivál, amelyen hazánk immár tíz éve vesz részt kisebb nagyobb megszakításokkal. Az eseményen idén 14 ország képviseltette magát összesen 60 fellépővel. A fesztivált szervező athéni Technopolis idén is számított magyar előadóra, mivel a magyar dzsessz zene az elmúlt években igen népszerűnek bizonyult a görög közönség körében. Hazánkból idén Harcsa Veronika énekesnő és Gyémánt Bálint gitáros duója bűvölte el a görög közönséget.
Tovább